TARRAGONA RADIO-VEDA A TARRAGONA

2014-05-06 22:39

Trenta-dues barques d'arrossegament del Serrallo secunden la veda de dos mesos

Publicat el: 06/05/2014 per Tere Ortega

Pescadors-Veda biològica

Les barques d'arrossegament del Serrallo secunden els dos mesos de veda voluntària que les mantindrà amarrades a port fins el juliol.

Són trenta-dues les embarcacions que fan l'aturada biològica a Tarragona sense saber encara quan rebran els ajuts corresponents. Enguany, tot l'arrossegament català coincideix en la veda. En principi, això ha d'evitar problemes de barques que no respecten la regeneració marítima de ports veïns.

La Secretària de la Confraria de Pescadors de Tarragona, Rosa Sans, ha explicat a Tarragona Ràdio que la parada ha començat sense saber quan cobraran.

El sector de l'arrossegament es queixa de l'excessiva vigilància de les barques. Els que s'hi dediquen consideren que la Unió Europea els acusa de destruir el Mediterrani, només tenint en compte els arguments dels ecologistes.

L'armador, Jordi Albiol, assegura que els obliguen a portar un munt d'aparells de control i d'inspeccions i sancions abusives.

La veda de l'arrossegament es mantindrà fins Sant Pere, el 29 de juny. D'aquí a tres setmanes la començaran les barques de la gamba.