Tarragona compta amb una Llotja del Peix des de l’any 1928, encara que tenim documentacio que acredita, que es mes antigue, encara que amb el pas del temps la denominació i la seva ubicació ha anat canviat.
Darrerament, el port pesquer de Tarragona s'ha consolidat com un dels ports més importants de Catalunya, amb més de 12 milions d'euros de recaptació corresponents a 9 milions de quilos de captures de diferents espècies, cosa que representa un 30% de la recaptació total de tots els ports catalans.
-
26 barques d'arrossegament (“arrastro”) amb 105 treballadors, un arqueig de 8 a 126 tones i motors de 17 a 700 CV
- 6 barques del cèrcol o llum, amb 70 treballadors, un arqueig de 13 a 50 tones i motors de 105 a 400 CV
- 10 barques del tresmall i palangre, corresponents a les arts menors amb 14 treballadors, de 2 a 17 tones d'arqueig i motors fins a 150 CV
Quan parlem de les captures del cèrcol o llum, hi ha dues espècies d’aquest peix blau que destaquen en quantitat per damunt de les altres. Són la SARDINA i EL SEITÓ,VERAT..
Les pesqueres, excepte les de les arts menors, realitzen la veda biològica cada any per tal de regenerar les diferents espècies. Els mesos de gener i febrer corresponen a la veda d`encerclament i maig i juny són les d’arrossegament, amb la diferencia que les barques d'arrosegament dedicades a la pesca de gamba vermella, la veda biologica es de juny i juliol.
La demanda de peix fresc per part de la població catalana no queda coberta per la seva pesca, que només satisfà les necessitats en un 20%. L'abastament de la població de Barcelona i d'altres nuclis urbans depèn majoritàriament de les remeses quotidianes de peix des de les regions gallega i cantàbrica.
Confraria de Pescadors de Tarragona
Moll de Pescadors s/n 43004 Tarragona
Tel.: 977 215 519
Fax.: 977 242 882
a/e: cp_tarr@gna.es